Навіщо потрібні державні облігації?

Облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) — це цінні папери, які приносять стабільний регулярний прибуток.

 

Коли в держбюджеті виникає дефіцит, Міністерство фінансів України для покриття витрат залучає додаткові інвестиції. Це головна мета випуску державних облігацій. Інвестор може купити ОВДП через компанію «Фрідом Фінанс Україна» і отримувати прибуток щомісяця протягом усього терміну дії цінних паперів.

 

Навіщо потрібні державні облігації інвесторам? Для власників держоблігації більш привабливі порівняно з іншими фінансовими інструментами. Процентна ставка за ОВДП становить 9% річних в гривні та 4% річних в доларах США. Часто це вище, ніж процентна ставка за депозитом. У компанії «Фрідом Фінанс Україна» можна купити від однієї держоблігації за ціною 1150 грн або дол. США. Додаткові комісії не стягуються. Дохід виплачується щомісяця. Також можливий зворотний викуп ОВДП без втрати прибутку.

 

Вагома перевага купівлі державних цінних паперів — пільговий режим оподаткування — вкладник звільняється від сплати 18% прибуткового податку для фізосіб і сплачує тільки військовий збір — 1,5%. Це помітно відрізняє облігації держпозики від депозитів, за якими потрібно платити 18% ПДФО. Також ОВДП мають високу ймовірність повернення інвестицій: держава гарантує 100% виплату.

 

Облігації внутрішньої держпозики — найбезпечніший вид інвестування, який дає фіксований пасивний прибуток протягом декількох місяців або років.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»