Що таке облігації?

 

Облігації — це боргові цінні папери. Купуючи облігації, інвестор автоматично стає кредитором. А емітент — особа, яка випустила облігації, — боржником, і зобов'язується виплатити борг та відсотки.

 

Від акції облігація відрізняється фіксованою прибутковістю. Покупець відразу знає, який прибуток принесе боргова розписка. І якщо у випадку з придбанням акцій інвестор стає власником компанії, то вкладаючи в облігації, він перетворюється на її кредитора. Ось що таке біржові облігації.

 

Існують корпоративні та державні облігації. Перші випускають підприємства для розвитку бізнесу. Другі — Міністерство фінансів України для покриття дефіциту бюджету.

 

Облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) найнадійніші. Ймовірність дефолту настільки незначна, що такий вид цінних паперів іноді називають безризиковою інвестицією. Держава гарантує 100% виплату за борговими розписками.

 

Власники ОВДП звільняються від податку на прибуток для фізосіб — 18%. Вони сплачують лише військовий збір 1,5%.

 

Вартість однієї облігації внутрішньої держпозики при покупці через компанію «Фрідом Фінанс Україна» — 1150 грн. Розмір прибутку — 14,5% річних. Інвестор не сплачує жодних додаткових комісій. Є можливість зворотного викупу цінних паперів раніше терміну погашення без втрати прибутковості.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»