До уваги клієнтів ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»

Повідомляємо, що згідно з пунктом 1 статті 2 Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил та застосування положень Закону США “Про податкові вимоги до іноземних рахунків” (FATCA), ратифікованою Верховною радою України 29.10.2019 (надалі - Угода), Україна щорічно здійснює обмін інформацією зі Сполученими Штатами щодо американських підзвітних рахунків в автоматичному режимі.

Згідно з положеннями Угоди термін “американський підзвітний рахунок” означає фінансовий рахунок, що ведеться звітною фінансовою установою України, і який належить одній або більше зазначеним американським особам чи неамериканському суб’єкту господарювання з однією або більше контролюючими особами, який є зазначеною американською особою. 

ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА», як фінансовий агент та звітна фінансова установа України, зобов’язане подати до Державної податкової служби України до 01.12.2020 р. Звіти за період 2014 - 2019 роки.

Відповідно до пункту 69. 8 статті 69 Податкового кодексу України, фінансові агенти встановлюють підзвітність фінансового рахунка за результатами проведення процедури комплексної перевірки.

 

Фінансові агенти зобов'язані вживати обґрунтованих та належних у відповідних умовах (обставинах) заходів для перевірки статусу податкового резидентства власників фінансових рахунків та кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) таких власників фінансових рахунків.

 

На вимогу фінансового агента власники фінансових рахунків зобов'язані надавати йому інформацію та документи про власний статус податкового резидентства та статус податкового резидентства своїх кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), а також іншу інформацію і документи, необхідні для звітності за підзвітними рахунками на виконання вимог міжнародного договору. Власники фінансових рахунків зобов'язані протягом 10 робочих днів повідомити фінансовому агенту про зміну відповідного статусу.

 

Ненадання власником рахунка протягом 15 календарних днів з дня отримання запиту фінансового агента запитуваної інформації та/або документів або надання інформації та/або документів, що не спростовують обґрунтованої підозри фінансового агента, є підставою для відмови в подальшому наданні послуг, у тому числі для розірвання договірних відносин з ним.

 

Також, статтею 118 Податкового кодексу України визначено, що за неподання, подання з порушенням встановленого строку, подання не в повному обсязі або з недостовірними відомостями, або з помилками фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки відповідно до вимог пункту 69.8 статті 69 цього Кодексу  до фінансового агента накладається  штраф у 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

 

Передбачений цим пунктом штраф не застосовується у разі, якщо недостовірні відомості або помилки у звіті про підзвітні рахунки виникли з незалежних від фінансового агента причин та/або у зв'язку з поданням власником фінансового рахунка недостовірної інформації, за умови що фінансовий агент:

 

Враховуючи вищевикладене та з метою встановлення належної та повної інформації щодо наявності серед клієнтів ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» власників американських підзвітних рахунків та для цілей подачі Звітів просимо кожного з клієнтів ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» роздрукувати, заповнити, підписати та надіслати ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» не пізніше 31.10.2020р. анкету клієнта для визначення податкового резидентства.

Форми анкет для клієнтів фізичних та юридичних осіб щодо визначення податкового резидентства наявні на вебсайті ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» https://ffin.ua/ в розділі «Ліцензії та документи».

Заповнені та підписані вищевказані анкети клієнтів просимо передати або надіслати поштою або кур’єрською службою доставки на адресу ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»: Україна, індекс 01010, м. Київ, вул. Московська, буд. 32/2, Бізнес-центр «Сенатор», 11-й поверх.

Для зручності клієнти можуть передати заповнені та підписані анкети у регіональні філії ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА», в яких обслуговуються клієнти, за адресами:

  • ЧЕРНІВЕЦЬКА ФІЛІЯ, адреса: 58002, Чернівецька обл., м. Чернівці, вул. Головна, буд. 38;
  • ХМЕЛЬНИЦЬКА ФІЛІЯ, адреса: 29001, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Грушевського, буд. 81;
  • ХАРКІВСЬКА ФІЛІЯ, адреса: 61002, Харківська обл., м. Харків, вул. Сумська, буд. 94;
  • ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ, адреса: 36029, Полтавська обл., м. Полтава, вул. Соборності, буд. 50;
  • ОДЕСЬКА ФІЛІЯ, адреса: 65026, Одеська обл., м. Одеса, вул. Ланжеронівська, буд. 17;
  • МИКОЛАЇВСЬКА ФІЛІЯ, адреса: 54030, Миколаївська обл., м. Миколаїв, вул. Адміральська, буд. 18;
  • ЛЬВІВСЬКА ФІЛІЯ, адреса: 79000, Львівська обл., м. Львів, вул. М. Коперника, буд. 21;
  • КРИВОРІЗЬКА ФІЛІЯ, адреса: 50027, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, просп. Гагаріна, буд. 24;
  • КИЇВСЬКА ФІЛІЯ, адреса: 01034, місто Київ, вул. Прорізна, буд. 22;
  • ЗАПОРІЗЬКА ФІЛІЯ, адреса: 69035, Запорізька обл., м. Запоріжжя, просп. Соборний, буд. 172;
  • ЖИТОМИРСЬКА ФІЛІЯ, адреса: 10014, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Київська, буд. 9;
  • ДНІПРОВСЬКА ФІЛІЯ, адреса: 49000, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, просп. Дмитра Яворницького, буд. 77.

Скановані копії анкет просимо надіслати на електронну адресу ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» client@ffin.ua .

Наперед дякуємо за розуміння.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»