Freedom Holding Corp. придбав 20% акцій Української біржі

Freedom Holding Corp. оголосив про завершення купівлі 20% акцій Української біржі. Раніше, 3 червня, участь Freedom Holding Corp. у капіталі Української біржі погодила Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.


«Українська біржа — це один із провідних майданчиків локального ринку акцій та облігацій в Україні. Біржа прагне стати технологічним лідером на ринку заявок та операцій РЕПО. Торгова система Української біржі зручна у використанні й дає змогу українським інвесторам економити кошти під час інвестування на ринку цінних паперів завдяки інтернет-трейдингу за участі ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА», — зазначив генеральний директор Freedom Holding Corp. Тімур Турлов. А також додав: «Ми вважаємо, що Українська біржа буде сприяти економічному зростанню та процвітанню країни та її громадян. А участь Холдингу в капіталі Української біржі посилить конкурентоспроможність Freedom Holding Corp в регіоні».


«Freedom Holding Corp. (США) активно реалізовує стратегію розвитку в Україні. Для нас це дуже важливий етап, який надалі дасть змогу реалізовувати стратегічні інвестиційні можливості для українських інвесторів. ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА планує зайняти позиції лідера, як професійний торговець цінними паперами на фондовому ринку України. Ми зацікавлені в розвитку ринку, підтримці інфраструктури, відновленні строкових контрактів (ф'ючерсів) та інших похідних фінансових інструментів в Україні», — зазначає Марина Машковська, генеральний директор ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА».


АТ «Українська біржа» заснована у 2008 році, роботу почала в березні 2009 року. Сьогодні майданчик забезпечує торгівлю широким спектром фінансових інструментів, як от акції та облігації. У найближчому майбутньому планує відкрити доступ до торгів ф'ючерсами й опціонами. За підсумками 2019 року обсяг торгів на біржі склав 3,8 млрд гривень (приблизно $144 млн). Більша частина угод припала на корпоративні (70%) та державні (27,5%) облігації.


ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» входить до складу холдингу FREEDOM HOLDING CORP. (США), брокери якого надають клієнтам доступ до світових фондових ринків. Акції холдингу пройшли лістинг на фондовій біржі NASDAQ (тікер-код FRHC). ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» — перший і поки єдиний учасник фондового ринку України, який відновив доступ клієнтів до біржових торгів через Інтернет.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»