ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА підтримуватиме ліквідність ПУАФ на вторинному ринку

9 лютого 2021 року Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку визнала ЗНВПІФ «Перший український аграрний фонд» компанії SI Capital таким, відповідає вимогам щодо мінімального обсягу активів пайового фонду.  Інвестиційні сертифікати ПУАФ включені в Біржовий список за кодом IFPUAF та допущені до торгів на АТ «Українська біржа» з 11 лютого 2021 року. Розмір емісії  ПУАФ — 1 млрд гривень. Для забезпечення ліквідності фонду на вторинному ринку залучено маркет-мейкера — компанію ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА.

«ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» у рамках стратегії розвитку українського ринку цінних паперів буде підтримувати біржові котирування фондів ПрАТ «СІ КАПІТАЛ», щоб створити найкращі умови для інвесторів цього проєкту», — прокоментувала Марина Машковська, генеральний директор компанії. 

Стратегія ПУАФ передбачає здійснення інвестицій та отримання доходу від активних операцій в АПК. Рентабельність компаній, що знаходяться у власності та під контролем SI Capital, за останні 5 років перевищує середньогалузеву на 34%, а показники врожайності — на 48%. Середнє значення EBITDA складає $445/га. Аудитором ПУАФ  є «ПрайсвотерхаусКуперс Ешуренс» (PwC), оцінювачем майна — ДП «Бейкер Тіллі Україна», а АТ «Альфа-Банк» виступає розрахунковим банком і депозитарієм. 

«За останні 20 років сільське господарство не було збитковим та демонструє стабільно високу прибутковість, яка складає у середньому 21,1% річних. При цьому дохідність агросектору зростає в період кризи та девальвації. Інвестиції в АПК по прибутковості привабливіші, ніж депозити, золото та нерухомість», — зазначає генеральний директор SI Capital Роман Сазонов. 


Довідка 

Компанія SI Capital заснована у 2001 році під назвою «Автоальянс ХХІ ст.». У 2020 році її придбала група стратегічних інвесторів, серед яких був відомий знавець фондового ринку України Роман Сазонов і співвласник «ІДЕК-Груп» Юрій Ігнатюк. Після цього діяльність компанії реструктуризували, а назву змінили на SI Capital.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»