S&P Global підтвердило рейтинги Freedom Holding Corp. на рівні «B-/B»

Міжнародне рейтингове агентство підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг на рівні «B-» та короткостроковий кредитний рейтинг на рівні «B» для АТ «Банк Фрідом Фінанс Казахстан», казахстанських брокерських компаній АТ «Фрідом Фінанс» і Freedom Finance Global PLC, а також європейського брокера Freedom Finance Europe Ltd. 

Рейтинги також вивели зі списку CreditWatch Negative, куди їх внесли 17 березня 2022 р. Перспективи холдингу стали стабільними, а дочірніх компаній – позитивними. Freedom Holding Corp. успішно адаптувався до нестабільності ринку, зумовленої військовим вторгненням росії до України, запровадженням санкцій та обмежень на рух капіталу. 

Діяльність групи, найімовірніше, залишиться стійкою до дестабілізації на фондових ринках. Після корпоративної реорганізації також має підвищитися її кредитоспроможність. Це знизить ризики, які пов'язані з можливими санкціями чи перериванням діяльності, а також дозволить забезпечити клієнтам доступ до американських ринків. 

Також зазначимо, що агентство підняло рейтинги АТ «Фрідом Фінанс» та АТ «Банк Фрідом Фінанс Казахстан» за національною рейтинговою шкалою Республіки Казахстан до «kzBB» з «kzBB-»



 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»