S&P присвоїла Україні рейтинг "B" стабільний

Міжнародне рейтингове агентство S & P Global Ratings підвищило довгострокові суверенні рейтинги України в іноземній і національній валюті з "B-" до "B", а рейтинги за національною шкалою в Україні - з "uaBBB" до "uaA", підтвердивши короткострокові рейтинги на рівні "B ".


Як наголошується в повідомленні агентства в ніч на суботу, це рішення пов'язане з покращенням макроекономічних показників, накопиченням валютних резервів і скороченням бюджетного дефіциту.


"Новий уряд, схоже, прихильний до  справи збереження макроекономічної стабільності, лібералізації економіки і розвитком нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ)", - вважають аналітики S & P Global Ratings.


S & P вказує, що прогноз по рейтингах "стабільний".


"Прогноз відображає наші очікування того, що новий уряд України збереже макроекономічні реформи останніх років, в той час як економіка відновлюється, а загальний державний борг по відношенню до ВВП знижується. В результаті Україна повинна зберегти доступ до внутрішніх і міжнародних ринків капіталу, що дозволить їй забезпечити погашення комерційних боргів до 2020 року ", - говориться в повідомленні агентства.



Powered by Froala Editor

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»