У США стартували торги опціонами на акції FRHC

28 січня у США почалася торгівля опціонами на акції Freedom Holding Corp. (NASDAQ: FRHC). The Options Clearing Corp., що спеціалізується на клірингу деривативів, визнала акції Freedom Holding Corp. високоліквідними та широко поширеними в США. Тепер ці цінні папери стали ще привабливішими для інвесторів, адже подія свідчить про зростання інтересу до цих акцій зі сторони учасників фондового ринку.

Торги акціями FRHC стартували 15 жовтня 2019 року на Nasdaq Capital Market. Ціна на момент запуску склала $14,42 за акцію. 28 січня 2021 року котирування паперів Freedom Holding Corp. завершили торги на рівні $52,33 (+5,61%). 

Опціон за своєю природою є інструментом хеджування, що надає своєму власнику додаткові переваги. Тримач опціону має право (не обов’язок, як у випадку із ф’ючерсами та форвардами) здійснити угоду купівлі-продажу активу у майбутньому за завчасно заданими параметрами. Якщо мова йде про опціони на акції, це означає, що власник опціону має право придбати певну кількість акцій за фіксованою ціною, якщо вона його влаштовує. Якщо ж ціна паперу на ринку є нижчою за зафіксовану в опціоні, тримач може в односторонньому порядку відмовитися від виконання угоди.


Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»