«Українська біржа» запустила торгову систему Phoenix

«Українська біржа» в кінці березня повідомила, що з 1 березня проводить торги на новій платформі. У січні-лютому 2019 року «Українська біржа» провела бета-тестування нового програмного забезпечення «Ринку заявок», за підсумками якого з 1 березня торгова система Phoenix була переведена в режим промислової експлуатації. Директор з розвитку бізнесу «Української біржі» Олексій Сухоруков зазначає, що протягом березня програмний комплекс Phoenix 1.0 був інтегрований з розрахунковою інфраструктурою, внутрішніми системами обліку операцій, звітності і розкриття інформації.

 

У березні на «Українській біржі» було укладено 48 угод з акціями на 4,305 млн грн, 3 угоди з корпоративними облігаціями на 237,217 млн грн (первинне розміщення) і одна угода з державними облігаціями на 0,12 млн грн.

 

Поточна версія системи приймає адресні і безадресні заявки на укладання угод купівлі-продажу цінних паперів, а також заявки на укладення угод репо тільки через торговий термінал, що надається членам біржі. Для підключення брокерських систем інтернет-трейдингу планується використання міжнародного протоколу Financial Interexchange Protocol (FIX), який поки працює тільки в режимі передачі інформації про ринок без можливості прийому заявок.


«Українська біржа» запустила торгову систему Phoenix

Powered by Froala Editor

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»