Українська біржа запустила ф’ючерс на акції Freedom Holding Corp.

14 вересня АТ «Українська біржа» допустила до торгів поставочний ф'ючерс на цінні папери іноземного емітента Freedom Holding Corp. (ISIN US3563901046). Ф’ючерсні контракти на 10 акцій FRHC будуть щомісячними.

Ф’ючерс на конкретну акцію — це класичний біржовий інструмент. Він дає змогу інвестору купувати або продавати цінні папери за конкретною ціною у визначений день у майбутньому, тобто після виконання угоди. Гарантійне забезпечення за контрактом на 10 акцій міжнародного фінансового холдингу складає 10%.

Перший жовтневий контракт на акції FRHC можна укласти у період з 14 вересня до 13 жовтня цього року. Акції інвестор отримає протягом 2 тижнів після експірації (виконання) контракту 18 жовтня.  

Основною перевагою ф’ючерсу є те, що він доступний інвесторам із відносно невеликим бюджетом. Використання цього інструмента — це здебільшого спекулятивне інвестування, але й він може захистити вас як інвестора від ринкових ризиків.

На момент публікації новини, 15 вересня, акція Freedom Holding Corp. на АТ «Українська біржа» коштує орієнтовно 1668 гривень ($60,44). Якщо ви хочете вберегтися від ризику, що вона впаде у ціні, чи очікуєте на її подорожчання, але не впевнені у цьому, можна укласти ф’ючерсний контракт.

Для цього виконайте 2 прості кроки:

  1. Відкрийте рахунок для торгів на Українській біржі. Зробити це можна через інвестиційну фірму ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА. Поповніть його за допомогою банківського переказу, через касу в офісі брокера або з картки.
  2. Укладіть ф’ючерс на купівлю або продаж 10 акцій FRHC. Загальна вартість угоди складе 1668 грн × 10 шт. = 16680 грн. Щоб укласти контракт, достатньо надати гарантійне забезпечення — 10% від загальної суми, тобто 1668 грн.
  3. Якщо ви купуєте цінні папери, то перед датою виконання угоди вам потрібно буде внести ще 15012 грн. Ви отримаєте акції на свій рахунок у цінних паперах.
  4. Якщо ви продаєте цінні папери, то після дати виконання угоди необхідно буде списати зі свого зберігача на користь контрагента 10 акцій. Ви отримаєте 16680 грн на свій брокерський рахунок.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»