Вчетверо зросла виручка Freedom Holding Corp.

Freedom Holding Corp. відзвітував за ІІ квартал 2022 року фіскального року, який збігається з третім календарним кварталом 2021-го (липень-вересень).

Основні показники за вказаний період:

  1. Виручка холдингу за звітний період зросла на 349% р/р — з $70 млн до $313 млн. Драйвери її зростання:
  • підвищення доходів від цінних паперів на 2011% — з $8 млн до $175 млн;
  • збільшення комісійних доходів на 115% — з $54 млн до $116 млн.

Зростання доходів від операцій із цінними паперами на $179 млн — це разове явище, обумовлене переоцінкою та реалізацією великої фінансової інвестиції.

  1. Чистий прибуток холдингу в річному зіставленні зріс більш ніж у 8,5 раза — із $24 за другий квартал 2021 фінансового року до $205 млн за підсумками останнього звітного періоду.
  2. Прибуток на акцію за рік підвищився на $3,04, до $3,44. Він розрахований із середньозваженої кількості паперів 59 млн.
  3. Інший сукупний дохід збільшився з $13 млн до $205 млн рік до року. Активи та зобов'язання холдингу зросли на $373 тис. та $162 тис. відповідно.
  4. Витрати холдингу зросли на 85% (+$35 млн): операційні — на $21 млн, відсоткові — на $11 млн, комісійні — на $3 млн. Це пов’язано з розширенням бізнесу:
  • збільшенням витрат на професійні послуги;
  • зростанням процентних витрат за клієнтськими залишками на банківських рахунках;
  • підвищенням витрат, пов'язаних із короткостроковим фінансуванням, залученим за допомогою угод РЕПО з цінних паперів;
  • зростанням кількості клієнтів та обсягу здійснюваних ними угод.

 

Тімур Турлов, СЕО Freedom Holding Corp.:

«Половина 2022-го фіскального року пройшла динамічно та продуктивно для всіх компаній групи. Наші основні фінансові показники за другий квартал показали зростання у кілька разів, якщо порівняти з першим кварталом. Ми продовжуємо реалізувати план з експансії нових ринків та розширення спектру послуг. Приймальна комісія Euroclear Bank схвалила заявку дочірньої компанії Холдингу Freedom Finance Europe Ltd. Це для клієнтів компанії є ще однією гарантією надійності та довіри. Тепер ми на Кіпрі є єдиною компанією з небанківського сектора, яка набула прямого членства в Euroclear. Наша європейська дочірня компанія з початку року добрими темпами нарощує базу та на тлі інших європейських брокерських компаній почувається цілком впевнено. Варто відзначити успішний запуск нового інноваційного продукту Банку Фрідом Фінанс Казахстан — «Цифрова іпотека». Досвід реалізації цього проєкту допоможе нам запускати у найближчому майбутньому нові унікальні фінансові продукти для клієнтів банку та Холдингу».

Ключові показники

  • Станом на 30 вересня 2021 року кількість брокерських клієнтських рахунків Холдингу становила 340 тисяч. Найбільший приріст показав Freedom Finance Europe — за підсумками звітного кварталу кількість відкритих рахунків у підрозділі становила 76 тис., що є новим драйвером зростання брокерського бізнесу холдингу.

Для Холдингу другий квартал 2022 фіскального року закінчився 30 вересня 2021 року.

Повний звіт на сайті SEC

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»