Відновлення інтернет-трейдингу в Україні

ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» — єдиний учасник фондового ринку України, який відновив доступ до торговельної системи «Української біржі». Це стало можливим через платформу інтернет-трейдингу «Tradernet».

Тестування доступу до торгів почали у листопаді, а з 16 грудня 2019 року він запрацює в повноцінному режимі.


Клієнти ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» першими зможуть знову комфортно купувати або продавати українські цінні папери
на біржі — виходити з дому або заповнювати зайві розпорядження не потрібно. Це дасть змогу підвищити
ліквідність українського ринку цінних паперів та повернути інтерес до українських емітентів.


«Інвестори давно чекають відновлення технології інтернет-трейдингу в Україні. Ми вітаємо колектив ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА — вони здійснили змістовну роботу, і дуже сподіваємося, що цей приклад найближчим часом надихне інших учасників фондового ринку», — коментує Олексій Сухоруков, директор із розвитку АТ «Українська біржа».


«Останні півтора року ми спостерігаємо накопичення відкладеного попиту на доступ до біржових торгів через інтернет-трейдинг. Цю послугу чекають, у першу чергу, приватні інвестори. Її відновлення істотно пожвавить активність на ринку, підвищить його привабливість і для іноземних інвесторів. У перспективі декількох найближчих років я очікую значного збільшення кількості зареєстрованих на біржі рахунків», — зазначає Марина Машковська, генеральний директор ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА».


Платформа «Tradernet» інтегрована з торговельною системою Української біржі - «Phoenix»- через шлюз, який ввели в промислову експлуатацію 1 жовтня 2019 року. Шлюз працює відповідно до міжнародного протоколу FIX (Financial Information eXchange). З його використанням можна підключити брокерські системи до біржових торгів, а інформаційні агентства отримують дані про ціни. Специфікація повідомлень, які підтримує FIХ, доступна за посиланням.


ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» входить до складу холдингу FREEDOM HOLDING CORP. (США), брокери якого надають клієнтам доступ до світових фондових ринків. Акції холдингу пройшли лістинг на фондовій біржі NASDAQ (тікер-код FRHC). Детальну інформацію про компанію можна отримати на сайті.

«Українська біржа» — провідний організований ринок акцій і строкових контрактів в Україні. Торги на біржі стартували у березні 2009 року. З перших місяців існування вона стала технологічним лідером фондового ринку України — першою запустила торги в режимі «ринок заявок», інтернет-трейдинг, угоди репо, центрального контрагента та строкового ринку.


Протокол FIX із 1998 року розробляє неприбуткова організація FIX Protocol Ltd. Він визнаний стандартом індустрії торгівлі фінансовими інструментами. Протокол дає змогу істотно скоротити витрати на побудову інформаційного обміну між біржами, брокерами, інституційними інвесторами та іншими учасниками фінансових ринків.


Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»