Китайська товарна біржа BOCE купила 49,9% української «ПФТС»

 Це може стати каталізатором для динамічного розвитку нашого фондового ринку. 

Про завершення угоди з купівлі свідчать дані системи розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Компанії Primeview LTD (8,5%, Беліз), Dakal LTD (9,37%, Беліз), Crookston Limited (9,06%, Беліз) і Boline LTD (9,21%, Маршаллові острови), бенефіціари яких невідомі, вийшли зі складу власників біржі ПФТС. 

«ПФТС» — друга за величиною фондова біржа України, на яку припадає близько 37-39% всього обороту на ринку цінних паперів в Україні. 

BOCE — китайська товарна біржа, зареєстрована у Гонконгу. У грудні 2018 року Антимонопольний комітет України надав їй дозвіл на купівлю акцій української «ПФТС» у розмірі, що перевищує 25% акцій. Про намір здійснити покупку китайська компанія оголосила лише через рік.

Ринок цінних паперів в Україні не розвинений. Сьогодні в Україні функціонує 6 фондових бірж, проте більшість операцій на них — це операції з купівлі та продажу державних боргових цінних паперів. Торгівля акціями та облігаціями приватних підприємств займає дуже незначну частку від загальної кількості операцій.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»