Advanced Micro Devices провела сильний перший квартал

На цьому тижні компанія - виробник процесорів Advanced Micro Devices Inc. (AMD, NASDAQ) опублікувала сильний звіт за перший квартал 2020 г. Компанія суттєво збільшила виручку і отримала прибуток, незважаючи на початок поширення COVID-19. При цьому AMD представила прогноз на весь рік, на відміну від багатьох інших компаній.


 


У минулому кварталі, що закінчився 31 березня 2020 р компанії AMD вдалося збільшити виручку на 40% рік до року до $ 1,79 млрд. Скоригований прибуток на акцію склав $ 0,18. Значне зростання продажів відбулося завдяки сегменту обчислювальної техніки і графічних чіпів. У цьому сегменті продажі виросли на 73%, причому AMD продовжує розширювати частку ринку за допомогою нового покоління процесорів Ryzen. Це не стало несподіванкою, так як компанія вчасно представила новинки. Криза COVID-19 надала позитивний імпульс для продажу процесорів для ноутбуків і ПК. У той же час, попит може знизитися в другій половині року через ослаблення світової економіки.

 

На цьому тлі в AMD презентували знижений прогноз на 2020 р але компанія все одно чекає помітне зростання виручки: на 20-30%. У поточному році на ринок вийде нове покоління ігрових консолей PlayStation і Xbox. В обох консолях використовуються процесори від AMD, що є позитивним сигналом для довгострокових інвесторів компанії. 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»