Акціонер Twitter подав до суду на Ілона Маска

Один з акціонерів Twitter (NYSE: TWTR) подав в суд на Ілона Маска за те, що той не повідомив своєчасно про покупку значного пакету акцій соціальної мережі. 4 квітня засновник компаній SpaceX і Tesla повідомив, що придбав 9,2% акцій Twitter, після чого папери компанії підскочили у ціні більш ніж на 20%.

За твердженням позивача, Маск порушив законодавство, тому що він придбав свої акції 14 березня, а повідомив про це лише 4 квітня. Згідно із законом, інвестори протягом 10 днів повинні повідомити Комісію з цінних паперів та бірж США (SEC) про те, що їхня частка в компанії перевищила 5%. За час, що минув з подолання 5%-го порога до публічного повідомлення, Маск встиг скупити додаткові акції за заниженою ціною. За оцінками експертів, ця затримка могла незаконно принести Маску $156 млн.

 

Таким чином, позивач заявляє, що інвестори, які продали свої акції Twitter між 24 березня і 4 квітня, зазнали збитків, тому що упустили підвищення цін паперів через те, що Ілон Маск вчасно не повідомив про свою покупку.

 

Акції TWTR на NYSE 12 квітня впали на *5,38%* до *$44,48* за папір.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»