Акції BlackBerry подорожчали завдяки новині про партнерство з Amazon

На цьому тижні котирування BlackBerry Ltd. (NYSE: BB) отримали сильну надбавку завдяки новині про партнерство з Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN) у сфері технологій для автомобілів.

Приріст котирувань на 19% 1 грудня був пов'язаний із тим, що BlackBerry спільно з Amazon буде розробляти платформу для збору і аналізу даних, зібраних сенсорами автомобілів. У партнерстві центральну роль грає програмна платформа BlackBerry IVY, яка використовує хмару AWS. Платформа пропонує безпечні методи збору інформації з датчиків, конвертації і підготовки блоків даних для аналізу в режимі реального часу.

Новина викликала позитивну реакцію інвесторів, оскільки BlackBerry може вийти на великий ринок нових автомобільних інформаційних технологій.

Компанія BlackBerry намагається зайняти важливу роль на цьому ринку, пропонуючи платформу машинного навчання для роботи з даними, які збираються, зберігаються і передаються пристроями десятків різних виробників. Поки на цьому напрямку в багатьох аспектах відсутні галузеві стандарти, і у BlackBerry є можливість стати лідером нового ринку підключених автомобілів. Якщо компанії це вдасться, вона може повторити успіх таких гравців, як Qualcomm Inc. (NASDAQ: QCOM), яка отримує значну вигоду від продажу чіпів і ліцензій для систем мобільного зв'язку.

На торгах 2 грудня акція BB коштувала $7,45.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»