Акції виробника сталі U.S. Steel виросли в ціні

У вівторок, 1 грудня, акції United States Steel Corporation (NYSE: X) подорожчали на 6,13% до $15,06. Причиною зростання котирувань в останні місяці є консолідація галузі та очікування великих інфраструктурних інвестицій від адміністрації нового президента Джо Байдена, який озвучив плани щодо створення мільйонів робочих місць у сфері будівництва нової американської інфраструктури для чистої енергії.

Всупереч поширеній помилці, розвиток сонячної та вітроенергетики - позитивний фактор для чорної металургії. Сонячні електростанції вимагають великого обсягу металоконструкцій для монтажу панелей, а вітряним потрібні арматура, з'єднувальні кільця, редуктори та інші масивні металеві частини.

Крім того, нова адміністрація може збільшити витрати на автодороги, будівництво нових мостів тощо, що стане драйвером зростання продажів для United States Steel.

Треба відзначити, що заяви політиків не є серйозним фактором при виборі напрямків для довгострокових інвестицій. Попередній президент США Дональд Трамп також обіцяв інфраструктурні інвестиції в $1 трлн і більше, але загальнонаціональна програма інвестицій так і не була запущена.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»