Біотехнологічна компанія Abbott Laboratories розробила новий тест на COVID-19

Біотехнологічна компанія Abbott Laboratories (ABT, NYSE) представила новий тест на визначення коронавіруса COVID¬-19. Особливість нової розробки - висока точність і швидке отримання результату. В даний час Abbott Laboratories виробляє відразу кілька тестів на коронавірус, однак продовжує розробки нових.

В кінці серпня компанія анонсувала нову карту-тест BinaxNOW COVID-19 Antigen Card. Така карта буде коштувати всього близько $5 і видавати результат протягом 15 хвилин. Важливо, що таке тестування не вимагає спеціального устаткування, що дозволить розгорнути тестування за допомогою BinaxNOW в будь-якому місці, а не тільки в медичному центрі.

Новий тест від Abbott Laboratories має ряд переваг, які дозволять йому швидко поширитися. В першу чергу, це простота тестування. Тест являє собою невелику карту, яку можна порівняти за розміром з платіжною. Зразок, отриманий від пацієнта, наноситься на спеціальну область, а через 10-15 хвилин область забарвлюється в певний колір, що свідчить про наявність або відсутність захворювання. Тобто, такий тест можна використовувати в будь-якому місці, наприклад, в театрі, на стадіоні, в навчальному закладі. Друга важлива перевага - висока точність тестування, незважаючи на його уявну простоту.

Abbott Laboratories не продаватиме тест безпосередньо споживачам. Однак компанія пропонує клієнтам додаток для смартфонів, тісно інтегроване з тестом. В даний додаток буде приходити актуальна інформація про зараження.

Abbott Laboratories прагне розширити свою присутність на ринку діагностики, і тест BinaxNOW може стати одним з ключових елементів в цій стратегії. Поки він не має аналогів на ринку, тому може швидко стати популярним. Відзначимо, що хоч Abbott Laboratories не перша компанія, яка пов'язує результати тесту на коронавірус з мобільним додатком, але вона перша в США, яка забезпечує таку плавну ступінь інтеграції з самим тестом. За допомогою програми для смартфонів споживачі сканують QR-код на тестовій карті, щоб зв'язати свої результати тестування з додатком. Потім можна відображати результати тестів на вимогу в міру необхідності.

Поки Abbott Laboratories має виробничі потужності, які можуть забезпечити випуск 50 млн тестів BinaxNOW в жовтні. Компанії потрібно кілька місяців, щоб вийти на необхідні обсяги і оцінити справжній потенціал BinaxNOW.

На торгах 5 жовтня акція ABT коштувала $108,56.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»