Бюджет космічних військ США: деталі і бенефіціари


В кінці лютого 2020 р., стало відомо, що новий вид військ США, космічні війська, може отримати $ 2,6 млрд у 2021 фінансовому році. Деякі експерти відзначили, що це набагато нижче очікувань в десятки мільярдів доларів, чого побоювалися деякі політики. Однак це лише початок, і певні компанії можуть очікувати великих контрактів.


Космічні війська США були офіційно затверджені лише в грудні 2019 р., в даний час знаходяться в початковій стадії формування і ще не почали будівництво штаб-квартири та наземної інфраструктури. Передбачувані витрати на це складуть $ 500 млн. Крім того, космічні війська відразу після створення отримали $ 15,4 млрд, що раніше належали ВПС.


В майбутньому витрати космічних військ зростатимуть і до 2025 року досягнуть $ 4,7 млрд. При цьому велика частина витрат піде на секретні програми. У той же час, плани передбачають витрати в $ 1,05 млрд в 2021 року на запуски ракет-носіїв. У 2025 р., ці витрати зростуть до $ 1,9 млрд і забезпечать 26 запусків. Бенефіціарами цієї частини витрат космічних військ стануть провідні оператори запусків: SpaceX і ULA (альянс Boeing Company (BA, NYSE) і Lockheed Martin Corporation (LMT, NYSE). Треба відзначити, що Пентагон в кінцевому рахунку може забезпечити контрактами більшу кількість, що пропонує дослідження , замовлене ВПС США у дослідницькій компанії RAND.


Також бенефіціарами витрат космічних військ США буде компанія Northrop Grumman (NOC, NYSE), у якій є проект ракети-носія, що успішно пройшла випробування у космосі. Також замовлення на збірку супутників може отримати Maxar Technologies Ltd. (MAXR, NYSE).


Акція NOC на торгах 5 березня коштувала $ 327,78.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»