Чому ростуть котирування Caterpillar?

Продажі виробника техніки для промисловості і будівництва Caterpillar Inc. (NYSE: CAT) носять циклічний характер. На даний момент продажі знаходяться на мінімумах, для яких додатковим фактором стала пандемія коронавірусу.

Клієнти Caterpillar в період пандемії COVID-19 зіткнулися з заморожуванням операцій і невизначеністю. Подекуди компанії змушені були скорочувати витрати на покупку дорогого будівельного, гірничодобувного, інфраструктурного, нафтогазового і промислового устаткування.

Caterpillar основну частину своєї продукції продає через дилерів, які в подібних умовах воліють скорочувати закупівлі нової техніки, розпродаючи складські запаси. В результаті бізнес Caterpillar на тлі рецесії сповільнився. Однак він може почати швидке відновлення, коли дилери стануть заповнювати складські запаси.

За прогнозами керівництва Caterpillar, у четвертому кварталі компанія зафіксує менше зниження попиту з боку кінцевих споживачів у порівнянні з третім кварталом. Такий прогноз зроблений на основі даних щодо планованих замовлень. Крім того, продажі на ключовому для компанії будівельному ринку поліпшуються четвертий місяць поспіль.

Позитивного прогнозу щодо зростання Caterpillar дотримуються також аналітики Уолл-стріт. Вони вважають, що продажі досягнуть дна у четвертому кварталі, а потім стануть позитивними рік до року в першому кварталі 2021 р.

Таким чином, Caterpillar на поточний момент може перебувати на порозі зростання. Крім того, компанія залишається надійним платником дивідендів, прибутковість яких становить 2,4%.

На торгах 30 листопада акція CAT коштувала $173,59.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»