Чи має Tesla переваги в поточній ситуації з фондовим ринком?

Американська автомобільна промисловість зазнає значного уповільнення через пандемію коронавірусу. Але у Tesla Inc. (TSLA, NASDAQ) є можливість для захоплення ще більшої частки ринку.


За даними автомобільного ресурсу Edmunds, провідні автовиробники закрили заводи в США і відправили робочих по домівках. Зокрема, це зробила компанія Ford Motor Company (F, NYSE). Також закрився завод BMW, розташований на території США. Втім, це може бути реакцією на скорочення попиту. Так, Toyota призупинила роботу свого великого виробництва в Японії через зменшення попиту на нові авто на світовому ринку.

Компанія Tesla також закрила на кілька тижнів свій великий завод у Фрімонті, штат Каліфорнія, США. Це чинитиме тиск на фінансові показники Tesla. Однак компанія зберегла виробництво на своєму заводі в Китаї, де планується випуск найбільш затребуваних автомобілів: Model 3 і запускається з випередженням графіка електро-кроссовера Model Y. Таким чином, з періоду пандемії COVID-19 компанія може вийти на ще сильніші позиції, навіть з урахуванням того , що компанія вже є бенефіціаром найважливіших трендів галузі.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»