Джефф Безос піде з поста CEO Amazon

Генеральний директор Amazon (NASDAQ: AMZN) Джефф Безос піде у відставку в цьому році, щоб зайнятися благодійністю і освоєнням космосу (в рамках свого проекту Blue Origin). Керівництво він передасть Енді Яссі, главі підрозділу хмарних технологій, повідомила компанія у вівторок. Безос стане виконавчим головою правління Amazon.

Безос заснував Amazon в 1994 році і з тих пір перетворив його з книжкового онлайн-магазину в мега-онлайн-рітейлера, який продає і поставляє усілякі товари по всьому світу. У січні минулого року під керівництвом Безоса ринкова капіталізація Amazon перевищила $1 трлн. Зараз компанія коштує понад $1,6 трлн. Яссі приєднався до Amazon у 1997 році і очолював хмарну команду Amazon Web Services з моменту її заснування. AWS продовжує приносити більшу частину прибутку Amazon.

З точки зору інвесторів це нейтральний фактор - до тих пір, поки Безос не буде змушений реально відсторонитися від управління. На посаді голови ради директорів він зберігає за собою ключові повноваження, і це вберігає компанію від дезінтеграції.

Зараз акції Amazon знаходяться на комфортних для покупки рівнях. У світлі того, що компанія нарощує прибуток швидше за очікування, а хмарний бізнес AWS висувається на передній план, потенціал зростання цього паперу на горизонті до півроку становить зараз понад 13%.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»