Exxon та BHP інвестують $291 млн у розширення видобутку газу в Австралії

Американська нафтова компанія Exxon Mobil Corp (NYSE: XOM) та BHP Group (NYSE: BBL) розпочнуть реалізацію проєкту зі збільшення видобутку газу на своєму родовищі в басейні Гіппсленд на південному сході Австралії. Це допоможе поповнити дефіцит газу на місцевому ринку, пише Reuters.

Esso Australia з Exxon заявила, що проєкт коштуватиме близько 400 млн австралійських доларів (*$291 млн*).

Регулюючі органи країни попередили, що східна частина Австралії зіткнеться із нестачею газу з 2026 року. Це пов'язано з виснаженням діючих родовищ газу.

Додатковий видобуток у басейні Гіппсленд буде запущений раніше, ніж п'ять пропонованих терміналів для імпорту зрідженого природного газу (ЗПГ), які обслуговуватимуть той самий ринок. Тільки в одному з них розпочато попередні будівельні роботи.

Частка BHP у спільному підприємстві Gippsland Basin має перейти до Woodside Petroleum до голосування акціонерів австралійської компанії у травні щодо злиття з нафтовим бізнесом BHP.

Представник BHP заявив, що компанія продовжуватиме вносити свою 50-відсоткову частку у витрати на розвиток спільного підприємства басейну Гіппсленд доти, доки вона залишається зацікавленою стороною.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»