Фондові індекси США продовжили ралі, зафіксувавши сильне зростання за липень

Фондові індекси США закрилися 29 липня в плюсі ​​(S&P500: +1,42%), помітно додавши за підсумками тижня та місяця, а для Nasdaq Composite це стало найкращим липнем в історії.

Акції продовжили ралі після того, як ФРС 27 липня підвищила ставки ще на 75 базисних пунктів у спробі стримати високу інфляцію. Схоже, що інвесторам сподобалися також звіти про прибуток великих технологічних компаній. З 279 компаній S&P500, які вже прозвітували про доходи, 77,8% перевершили очікування. За даними IBES від Refinitiv, тепер очікується, що доходи компаній S&P500 за квартал зростуть на 7,1% порівняно з прогнозом у 5,6% на початку липня.

Долар США знизився до тритижневого мінімуму на волатильних торгах, оскільки побоювання інвесторів з приводу рецесії поки що переважають побоювання щодо інфляції на тлі змішаних економічних даних. Також спостерігалося значне скорочення позицій наприкінці місяця. Долар спочатку виріс на даних щодо інфляції, але зростання зійшло нанівець на тлі звіту Мічиганського університету, який показав, що інфляційні очікування споживачів у липні знизилися.

Курс євро, у свою чергу, виріс до рівня $1,0215 (+0,2%).

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»