Фондові індекси США закрилися у плюсі ​​після очікуваного підвищення процентних ставок ФРС

Фондові індекси США закрилися 15 червня у плюсі, і S&P500 (+1,46%) нарешті перервав негативну серію з п'яти сесій після заяви ФРС про підвищення відсоткових ставок відповідно до очікувань ринку.

Федрезерв підвищив цільову процентну ставку на три чверті процентного пункту, що стало найбільшим підвищенням ставки з 1994 року, і спрогнозував уповільнення економіки та зростання безробіття у найближчі місяці.

Голова ФРС Пауелл дав зрозуміти, що не очікує, що підвищення ставки на 75 б.п. стане звичайним явищем, припустивши, що на липневому засіданні, швидше за все, відбудеться підвищення ставки на 50 б.п., або на 75 б.п.

Долар США послабився до основних світових валют зі зниженням дохідності казначейських облігацій. Крім того, більш слабкі, ніж очікувалося, економічні дані США щодо роздрібних продажів за травень та виробничий індекс Empire за червень виявилися «ведмежими» для долара.

На початку сесії долар ослабнув щодо євро на новинах про несподіване засідання ЄЦБ. Курс євро виріс до рівня $1,0452 (+0,35%).

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»