Фондові індекси США закрилися в мінусі на тлі побоювань щодо прибутковості

Індекси Dow-30 (-3,57%) та S&P500 (-4,04%) 18 травня продемонстрували найсильніше денне падіння за останні два роки, після того, як квартальні результати рітейлерів підтвердили, що зростання витрат на паливо та заробітну плату скорочує їх прибуток, а міністр фінансів США Джанет Йеллен попередила про те, що у світі укорінюється стагфляція.

У мінусі опинилися всі 11 основних секторів S&P500, акції споживчих компаній очолили відкат. Прибуток Target Corp за перший квартал впав вдвічі, і компанія попередила про велике зниження маржі через зростання витрат на паливо та вантажоперевезення. Акції компанії впали приблизно на 25%, втративши близько $25 млрд ринкової капіталізації, що стало для них найгіршою сесією з часів обвалу в "чорний понеділок" 19 жовтня 1987 року. Результати рітейлера вийшли наступного дня після того, як конкуруюча Walmart Inc скоротила свій прогноз прибутку.

Долар США виріс стосовно найбільших світових валют, перервавши 3-денну серію знижень, оскільки побоювання з приводу перспектив глобального економічного зростання та інфляції, що зростає, погіршили настрої інвесторів. Курс євро знизився до рівня $1,046 (-0,8%).

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»