Фондові індекси США закрилися в мінусі, оскільки дані не змогли послабити побоювання щодо підвищення ставок

Фондові індекси США розпочали місяць з коливань, завершивши першу торгову сесію червня на негативній території (S&P500: -0,75%), тоді як інвестори оцінювали перспективи економіки, інфляції та шляхи підвищення процентної ставки ФРС.

Економічні дані показали, що хоча кількість вакансій у США у квітні скоротилася, вона залишилася на високому рівні, що говорить про зростання заробітної плати, що сприяє високій інфляції, оскільки компанії шукають працівників. Крім того, виробнича активність у США в травні зростала швидше, ніж очікувалося, оскільки попит на товари залишався високим, що послабило побоювання з приводу рецесії, що насувається.

ФРС опублікувала "Біржеву книгу" за червень, в якій зазначається, що всі округи повідомили про зростання, більшість з них відзначили невелике або помірне зростання, тоді як чотири округи повідомили про уповільнення зростання.

Долар США продовжив зростання стосовно найбільших світових валют. Курс євро, своєю чергою, продовжив відкат від місячного максимуму до рівня $1,065 (-0,76%), після того, як вчора дані показали рекордне зростання інфляції в єврозоні.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»