Фондові індекси завершили тиждень великим розпродажем

Акції на Уолл-стріт впали в п'ятницю, після Дня подяки, в той час як європейські акції продемонстрували найбільший розпродаж за 17 місяців, а ціни на нафту впали на $10 за барель, оскільки побоювання з приводу нового варіанта коронавірусу змусили інвесторів поспішити перемістити кошти у відносно безпечні активи.

Всесвітня організація охорони здоров'я в п'ятницю визначила новий варіант COVID-19, виявлений у Південній Африці, який «викликає занепокоєння» у зв'язку з його багатьма мутаціями.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився на цьому фоні на 2,53%, що є найбільшим відсотковим падінням більш ніж за рік. S&P 500 втратив 2,27%, що стало його найгіршим одноденним падінням з 25 лютого, а Nasdaq Composite впав на 2,23%, що стало найбільшим одноденним падінням за два місяці. Компанії, які виграли від ослаблення обмежень, пов'язаних з Covid-19, у тому числі AMC Entertainment, виробник двигунів для літаків Rolls Royce, easyJet, United Airlines та Carnival Corp, також упали.

Усі 11 секторів S&P 500 закрилися на негативній території, а десять із них упали в діапазоні між 1,4% (споживчі товари) та 4% (енергетика). Відносну силу продемонстрував сектор охорони здоров'я.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»