Фондові індекси США закрилися в мінусі в очікуванні плану Байдена по стимулам

Фондові індекси США завершили сесію в четвер на негативній території (S&P500: -0,38%) в очікуванні плану обраного президента Джо Байдена по ще одному великомасштабному раунду стимулів. Dow-30 і Nasdaq Composite закрилися в мінусі після того, як торкнулися рекордних максимумів.

Серед економічних даних, число заявок на допомогу з безробіття виросло до 965 тис., найвищого рівня з серпня минулого року.

Нафтові ф'ючерси закрилися на максимальному рівні з лютого минулого року. Ризиковані активи, включаючи нафту, ростуть частково на очікуваннях анонса новою адміністрацією Джо Байдена збільшеного пакету стимулювання. Основним негативним фактором залишаються побоювання можливого уповільнення глобального попиту. Лютневий ф'ючерс на нафту марки WTI закрився на рівні $53,57 за барель (+1,3%).

Долар США знизився по відношенню до основних світових валют після того, як голова ФРС Джером Пауелл сказав, що процентні ставки найближчим часом не будуть підвищуватися, і відкинув припущення, що ФРС може почати скорочувати свої покупки облігацій у найближчому майбутньому.

Курс євро трохи знизився до $1,215, незважаючи на позитивні економічні дані з Європи.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»