Фондовий ринок фінішував на максимумах дня

Індекс широкого ринку S&P 500 закрився на максимумах дня та у впевненому плюсі ​​16 березня. Індикатор опустився ненадовго до вихідних значень після підвищення відсоткової ставки Федеральною резервною системою та її сигналу про те, що для боротьби з інфляцією знадобляться додаткові підвищення, що покладе край м'якої монетарної політики, яка була в епоху пандемії.

Центральний банк США оголосив про збільшення базової ставки овернайт на чверть процентного пункту, як і очікувалося, але прогноз, згідно з яким ставка досягне *1,75-2%* до кінця року, виявився для багатьох інвесторів несподіваним. Проте під кінець сесії ринок відновив свої позиції.

Виступаючи на прес-конференції, голова ФРС Джером Пауелл сказав, що, на його думку, ймовірність рецесії в економіці США наступного року є низькою, і що інфляція зможе вирівнятися в другій половині року. Краще ніж ринок в середу себе показали сектори фінансів, дискреційних товарів та IT. Комунальний та споживчий сектори були відстаючими. Нафта WTI сьогодні завершила торги падінням на 1,4% до *$95,1* за барель. Золото закрилося майже без змін на рівні *$1909,2* за унцію.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»