General Motors отримала $ 1,15 млрд на системи автоматичного водіння

Підрозділ Cruise, що належить автовиробникові General Motors Co. (GM, NYSE), отримало додаткове фінансування для розробки систем автоматичного водіння. Кошти будуть витрачені на залучення нових співробітників, які допоможуть прискорити появу комерційного сервісу на основі автомобілів-роботів від GM. Це означає, що у автогіганта є потенціал для того, щоб стати одним з великих гравців великого ринку, який до 2050-го може оцінюватися в $ 3 трлн.


Підрозділ Cruise отримав додаткові $ 1,15 млрд фінансування. Відзначимо, що за останній рік компанія отримала $ 7,25 млрд від Honda, Softbank Vision Fund, T. Rowe Price Associates і самої General Motors. Загальна сума інвестицій досягла $ 19 млрд. Як вже говорилося вище, частина коштів Cruise витратить на розширення штату співробітників. Зараз в компанії відкрито не менше 200 вакансій, але мета - це подвоїти кількість фахівців до кінця нинішнього року (зараз їх близько 1000).


Швидке створення системи автоматичного водіння - важливий крок, який дозволить General Motors зберегти міцні ринкові позиції. Це особливо актуально на тлі конкуренції, що загострюється. Так, Waymo, що належить Alphabet Inc. (GOOGL, NASDAQ), вже запустила свій перший комерційний сервіс на основі автомобілів-роботів в штаті Арізона. Cruise в свою чергу тільки готується до комерційного запуску в Сан-Франциско.


Ринок мобільності як послуги може досягти $ 3 трлн до 2050 р, за деякими оцінками. Тому General Motors зацікавлена в тому, щоб стати великим гравцем в цій сфері. Поки підрозділ Cruise надає мало інформації про підготовлюваний комерційний запуск послуги. В цілому, поява таких технологій і такої послуги дасть компанії GM серйозну конкурентну перевагу. Однак щоб зрозуміти, як саме компанія просувається в цьому напрямку, потрібно ще кілька років.


На торгах 9 травня акція GM коштувала $ 37,58.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»