Intel продовжує рух до автомобілів-роботів і нових сервісів


Компанія Intel Corp. (INTCNASDAQ) минулого тижня інвестувала $ 900 млн в напрямок мобільності як сервісу (MaaS) через придбання ізраїльської компанії Moovit. Це посилило підрозділ компанії, що розробляє автоматичні системи водіння.

 

Рух до роботизації транспорту і нової екосистеми MaaS і TaaS (транспорт як послуга) триває, і криза COVID-19 може прискорити цей процес. У багатьох країнах люди уникають громадського транспорту, а місцева влада розширює ділянки доріг для велосипедного трафіку і MaaS, наприклад, електросамокатів напрокат.

 

Компанія Intel в 2017р. за $15 млрд придбала ізраїльську компанію Mobileye, яка розробляє технології автоматичного водіння автомобілів. Це велика покупка, яка стала сигналом довгострокових перспектив даного напрямку. Тепер технологічний потенціал Mobileye буде посилено сервісом Moovit.

 

Moovit - це сервіс MaaS, який працює в більш ніж сотні країн і обслуговує 800 млн клієнтів. Сервіс дозволяє планувати поїздки на всіх видах міського транспорту, включаючи громадський транспорт, велосипеди, прокат авто і т. д.

 

У планах Intel об'єднати платформу Moovit і автоматичну систему водіння від Mobileye. Таким чином буде сформована велика екосистема транспортних послуг нового покоління. При цьому пандемія COVID-19 може забезпечити імпульс для прискореного розвитку цього напрямку.

 

Таким чином, в найближчі роки може початися швидке зростання нового сегмента ринку. За розрахунками Intel, ринок MaaS і робо-таксі 2030 р досягне приблизно $ 160 млрд.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»