Інвестідея: чому акції Cubic подорожчали на 34%

Акції компанії - постачальника військових і логістичних технологій Cubic Corporation (CUB, NYSE) подорожчали на 34,23% до $59,56 на торгах 21 вересня. Причиною стало повідомлення про значну частку інвестиційної фірми Elliott Management, яка може збільшитися аж до повного викупу.

У понеділок Cubic опублікувала заяву, в якому розкрила частку, що належить інвестиційній фірмі Elliott Management. Завдяки прямим покупкам і деривативів компанія Elliott тепер володіє майже 15% випущених акцій Cubic. При цьому в Cubic повідомили, що Elliott в партнерстві з приватним капіталом висловила інтерес до придбання бізнесу Cubic.

У відповідь керівництво Cubic заявила про прийняття плану щодо тимчасового обмеження прав акціонера і підкреслила «відмінні перспективи» Cubic в якості самостійної компанії.

Cubic - велика компанія з продажами, що наближаються до $1,5 млрд. Компанія продає технології для логістики і оборонні рішення, деякі з яких є унікальними, наприклад, надувні супутникові антени, які застосовуються військовими та спеціальними службами.

Більш того, в даний час Cubic реалізує ініціативу NextCubic, спрямовану на підвищення ефективності бізнесу, збільшення виручки і маржі. Компанія представляє інтерес для приватних інвесторів і більших гравців.

До кінця 2020 р Cubic зберігає програму захисту інтересів акціонерів. Це забезпечить час для прийняття зваженого рішення щодо пропозицій про придбання. Набір технологій і унікальний досвід - головні переваги Cubic, які можуть бути монетизовані різними способами.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»