IPO Fastly, Inc (FSLY)

Fastly: прискорення робіт веб-сайтів і додатків

19 квітня заявку на IPO подала компанія Fastly, постачальник послуг в сфері IaaS, який дозволяє розробникам створювати, захищати і розвивати свій бізнес. Серед клієнтів відомі компанії: New York Times, Pinterest, Spotify. Розміщення відбудеться на NYSE під тікером «FSLY».

Fastly - стартап, розробник технології, яка допомагає компаніям-замовникам швидше завантажувати їхні веб-сайти. Платформа компанії оптимізує дані для швидкості передачі, також компанія надає послуги інтернет-безпеки і балансування навантаження. Компанія має 6 офісів, 4 з них знаходиться в США, 1 - в Лондоні і 1 - в Токіо. В списку Forbes Cloud 100 займає 56 місце. За всю історію компанія залучила інвестиції на суму $219 млн. Серед великих інвесторів компанії числяться August Capital (20,4%), Iconiq Strategic Partners (12,9%), OATV (10,8%) і Amplify Partners (10,6%). За даними Reuters, на IPO компанію можуть оцінити в $1 млрд.

Технологія Fastly. Edge Cloud - це нова категорія інфраструктури як послуги під абревіатурою Iaas (надаються різні сервери, сховища для розгортання і запуску власних рішень). Технологія Fastly надає розробникам хмарну платформу, яку вони можуть використовувати в якості власної. Компанія створила потужну «Edge Cloud» платформу для програмування і підтримки швидкої розробки програмного забезпечення.

Потенційний адресний ринок в більш $35 млрд. Потенційний ринок включає в себе 4 різних ринки: периферійні обчислення - $6,7 млрд, доставка контенту - $6,6 млрд, хмарна безпека - понад $10 млрд і прикладний контролер доставки - $3,7 млрд.

Непогані фінансові показники хмарної компанії. Виручка росте за рахунок приросту бази бізнес-клієнтів. За останній рік виручка виросла на 38%, при зростаючій базі бізнес-клієнтів в 33,5%. У 2018 року бізнес-клієнти компанії становили 84% від загальної виручки. У 2018 році показники EBIT маржі досягли рівня -20% проти -30% у 2017 році. Станом на 31 грудня 2018 року компанія мала борг в $39 млн.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»