Johnson & Johnson вступає в гонку вакцин проти COVID-19: її кандидат повністю виключає госпіталізацію

Минулого тижня Johnson & Johnson опублікувала результати фази III випробувань своєї вакцини-кандидата проти COVID-19. Дані показали, що вакцина на 66% ефективна проти помірних форм захворювань, на 85% - проти важких форм і повністю запобігає госпіталізації і смерті. Дослідження не виявило істотних проблем з безпекою, і компанія сподівається подати заявку до FDA на дозвіл для застосування у надзвичайних ситуаціях.

Вакцина Johnson & Johnson розроблена на основі аденовіруса, в той час як її основні конкуренти - Moderna і Pfizer - пропонують вакцини на основі мРНК.

Керівництво компанії відзначило високу конкурентоспроможність своєї вакцини. Johnson & Johnson зазначає, що її одноразова вакцина забезпечує швидкий початок захисту (вже через сім днів при тяжкому захворюванні), рівень антитіл продовжує зростати протягом місяця після введення, а потім залишається незмінним у порівнянні зі зменшенням кількості антитіл, яке спостерігається при використанні мРНК-вакцин. Також вакцину Johnson & Johnson можна зберігати і транспортувати у звичайному холодильнику.

На торгах 1 лютого акція JNJ коштувала $162,71.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»