Китай призупинив IPO компанії Джека Ма Ant Group на Shanghai IPO після попередження

Китай призупинив пропозицію Шанхаю пропозиції компанії Ant Group Co. на суму 35 мільярдів доларів, що потенційно може зірвати найбільше первинне публічне розміщення у світі.

Шанхайська фондова біржа припинить лістинг на тлі змін у регуляторному середовищі, - йдеться у повідомленні у вівторок, не надаючи додаткових деталей. Дебют очікувався в четвер, того самого дня, що і гонконгська частина.

Шоковий крок відбувається після того, як китайські регулятори попередили, що фірма Джека Ма стикається з посиленим контролем і на неї застосовуватимуться ті самі обмеження щодо капіталу та важелів, що і банки. Ant Group, співзасновника і мільярдера Джека Ма, у понеділок було викликано на рідкісну спільну зустріч з центральним банком країни та трьома іншими вищими фінансовими регуляторами.

Рішення Ant Group увійти до «дошки зірок», ринок, на який вийшов у Шанхаї минулого року, було розцінено як головну перемогу для материкових бірж. IPO викликало шаленство серед окремих інвесторів, підписавшись лише на суму близько 2,8 трильйона доларів. Під час попередньої цінової консультації в рамках Шанхайського IPO інституційні інвестори підписалися на понад 76 мільярдів акцій, що більше ніж у 284 рази перевищувало первинний транш пропозиції.

Протягом останніх днів Ant Group зазнав пильної уваги в китайських державних ЗМІ після того, як Ма критикував місцеві та глобальні регулятори за придушення інновацій та недостатню увагу на розвиток та можливості для молоді. На Шанхайській конференції наприкінці минулого місяця він порівняв Базельські угоди, що визначають вимоги до капіталу для банків, із клубом для літніх людей.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»