Китайський інтернет-рітейлер Alibaba не з'явиться у «чорних списках» США

Найбільший китайський інтернет-рітейлер Alibaba Group Holding Limited (NYSE: BABA) не ввійде до «чорного списку», складеного Міністерством оборони США. Новина стала драйвером зростання акцій BABA на 4,3% на торгах 13 січня. Торги 14 січня акція закінчила на позначці $242,98.

Відзначимо, що ситуація навколо Alibaba Group в Китаї у даний час невизначена. Компанія залишається лідером ринку, однак китайський уряд ініціював проведення антимонопольного розслідування щодо рітейлера. Ще більш тривожною ситуацію робить зникнення глави Alibaba Group Джека Ма - він не з'являвся на публіці з жовтня 2020 року після критичних заяв на адресу китайських чиновників.

Однак в США ставлення інвесторів до Alibaba Group покращилося, в тому числі на тлі обрання на посаду президента США демократа Джо Байдена. Передбачається, що Байден обере більш лояльний курс взаємовідносин з Китаєм.

Поки ризиком для Alibaba Group є наявне антимонопольне розслідування. Однак довгострокові перспективи для гіганта електронної комерції в цілому позитивні через загальний сильний імпульс в онлайн-торгівлі в усьому світі.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»