Legend Biotech планує вихід на IPO

На публічний ринок в США  планує вийти компанія Legend Biotech, яка розробила вкрай ефективну терапію CAR-T. У компанії є ряд переваг, що можуть залучити інвесторів.

Legend Biotech належить гонконгській компанії GenScript Biotech і є розробником технології терапії CAR-T. Даний вид терапії використовує імунні клітини, «перепрограмовані» на боротьбу з певними захворюваннями. В даний час основний напрямок для CAR-T - це лікування онкологічних захворювань, з якими не можуть впоратися звичайні ліки. Деякі компанії вже мають дозволи регуляторів на використання CAR-T, і область застосування може бути розширена.


Результати лікування привернули увагу Johnson & Johnson (JNJ, NYSE), який перевів $ 350 млн компанії Legend Biotech в обмін на частку в 50% від прибутку на всіх ринках, крім Китаю, де 70% від розробок Legend Biotech належить GenScript Biotech.


Поки Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) не публікувала офіційну заявку Legend Biotech на IPO. Тому зараз невідомо, скільки грошей Legend Biotech має намір залучити.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»