Microsoft продовжує розширювати космічну хмару

Софтверний гігант Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT) минулого тижня повідомив про розширення своєї послуги космічної хмари Azure Orbital. Компанія інвестує у цей напрямок значні кошти, вважаючи його перспективним.

Ідея Azure Orbital Cloud полягає в управлінні через хмарні ІТ супутниковими комунікаціями та супутніми послугами. Це зніме бар'єри між традиційними ІТ та супутниковими комунікаціями, які дотепер «впиралися» в шлюзи зі своєю архітектурою та обмеженнями щодо пропускної спроможності та розгортання додатків.

На думку експертів Microsoft, великі екосистеми вже сьогодні для доступу з будь-якої точки планети або сталої роботи в різних умовах повинні мати доступ до супутникових комунікацій. Очевидно, "продовження" хмари в космос - найпростіший варіант, оскільки багато організацій вже активно використовують хмарні ІТ.Минулого тижня на конференції World Satellite Business Week віцепрезидент Microsoft зі стратегічних завдань та технологій Джейсон Зандер розкрив нові подробиці розвитку хмари Azure Orbital.

Тепер наземна станція супутникового зв'язку Azure є загальнодоступною і готовою до роботи, а значить більше потенційних клієнтів можуть вивчити можливості нової пропозиції Microsoft.

На відміну від деяких інших вертикально інтегрованих компаній, Microsoft має намір інвестувати у власну мережу супутників, принаймні поки що.

Microsoft має свою важливу перевагу  велика база користувачів і багато партнерів у сфері космічної хмари, серед яких Airbus, Hewlett Packard Enterprise, Ball Aerospace, Kratos, Nokia, SpaceX, Thales Alenia Space, Viasat та інші.

На торгах 16 вересня акція MSFT коштувала $244,74.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»