Moderna зареєструвала дослідження вакцини COVID-19. Акції подорожчали

Біотехнологічна компанія Moderna Inc. (MRNA, NASDAQ) завершила набір добровольців для фінальної третьої фази клінічних випробувань вакцини mRNA-1273 проти COVID-19. Це стало причиною зростання котирувань MRNA до $70,84 на торгах 22 жовтня, але вже 23.10.2020 ціна знизилась на -0,44% до $70,53.

Moderna набирала добровольців, тепер цей процес завершений, і компанія повідомила регуляторам про те, що необхідні 30 тис. осіб погодилися взяти участь в дослідженнях безпеки та ефективності вакцини. Примітно, що 42% добровольців відносяться до групи з підвищеним ризиком COVID-19, в тому числі 7 тис. осіб старше 65 років і 5 тис. - з хронічними захворюваннями.

Випробування рухаються швидко: більше 25 тис. добровольців вже щеплені. Більш того, Moderna заявила про намір запросити в Управлінні з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозвіл на використання вакцини в екстрених випадках. Це означає, що компанія збере дані про безпеку вакцини за підсумками двох місяців після введення препарату для половини учасників дослідження. Якщо компанія отримає такий дозвіл, то вакцину можна буде застосовувати вже через кілька місяців в окремих випадках, напр. в регіонах з критичною епідеміологічною ситуацією. В такому випадку Moderna отримає суттєву комерційну перевагу і зможе швидко зібрати вичерпні дані, необхідні для схвалення FDA і повномасштабного запуску вакцинації за допомогою MRNA.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»