На IPO виходить Medallia — відомий постачальник маркетингової аналітики

Американська компанія-постачальник маркетингових сервісів Medallia подала заявку на ІРО. Компанія посідає 15 позицію в рейтингу хмарних постачальників Forbes Cloud 100.  Бізнес Medallia може зацікавити, передовсім, тих інвесторів, які орієнтуються на довготерміновий розвиток напряму аналізу користувацьких уподобань. 


За результатами фінансового року, який закінчився 31 січня 2019-го, збиток компанії збільшився і склав 82,2 млн доларів США, а розмір виторгу зріс на 20% до 313,6 млн американских доларів. Також продовжується тенденція до збільшення аудиторії клієнтів — на 20% за звітний період.


Компанія Medallia має намір вийти на біржу NYSE під тікером MDLA. У заявці зазначається, що за останні 12 місяців виторг Medallia склав 336,6 млн доларів, збитки — 57,3 млн, а попередня сума залучених коштів сягає 100 млн доларів.


Основний продукт Medallia — послуги платформи SaaS, які на ринку представлені під назвою Medallia Experience Cloud. Ця платформа збирає інформацію про користувацький досвід, обробляє її та наочно візуалізує отримані результати. Такі сервіси можуть використовуватися для оцінювання реакції аудиторії на нові послуги, якості надання послуг на рівні споживачів, лояльності клієнтів, адресного зворотного зв'язку тощо. Наприклад, платформу можна застосовувати як інструмент вимірювання споживацького досвіду у новому готелі, прогнозування динаміки його розвитку й ефективності запуску аналогічних комерційних місць відпочинку.


На IPO виходить Medalli


У Medallia заявляють про те, що платформа Experience Cloud для роботи використовує власну запатентовану технологію з елементами штучного інтелекту. Збір даних також проводиться за допомогою інтернету через взаємодію між користувачами й сервісами.


Серед виключних переваг Medallia є великий досвід роботи (з 2001 р.) і відомі клієнти, такі як PayPal Holdings Inc. (PYPL, NASDAQ), Airbnb, Comcast і Mercedes Benz.


Аналіз споживацької діяльності та настроїв у найближчому майбутньому залишиться одним з найбільш потрібних напрямків в ІТ. На цьому тлі Medallia може поліпшити свої фінансові показники й стати для більш впливових гравців ринку бажаним об'єктом для купівлі.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»