На що NVIDIA витратить $ 40 млрд? Nvidia купує Arm

На цьому тижні компанія - виробник графічних чіпів (GPU) NVIDIA Corp. (NVDA, NASDAQ) повідомила про намір викупити за $40 млрд бізнес Arm Holdings у холдингу SoftBank. Це велика угода, що має велике значення для всього ринку технологій.

Купівля виробника мобільних чіпів Arm Holdings призведе до негайного збільшення прибутку NVIDIA. Але головним наслідком угоди стане різке зростання потенціалу NVIDIA на перспективних ринках. Arm Holdings відома як виробник чіпів для смартфонів - компанія отримує ліцензійні відрахування за розробки для великих виробників мобільних пристроїв. Але при цьому Arm Holdings швидко збільшує частку на ринку чіпів для додатків з елементами штучного інтелекту (ШІ) для дата-центрів, інтернету речей (IoT), підключених автомобілів з автоматизованими системами управління і т. д. За заявою керівництва NVIDIA, саме перспективи ШІ є головним мотивом придбання Arm Holdings, так як в найближчі роки трильйони пристроїв з додатками ІІ сформують новий інтернет речей, який буде в тисячу разів більше, ніж існуючий «традиційний» інтернет.

У портфелі Arm Holdings є розробки для суперкомп'ютерів і автомобілів-роботів. ARM-архітектура застосовується в багатьох найпотужніших в світі обчислювальних системах, які займаються складними спеціалізованими обчисленнями, наприклад, в інтересах біохімії. Інтеграція цих технологій дозволить NVIDIA стати глобальним технологічним лідером у багатьох ключових напрямках ІТ.

На торгах 17 вересня акція NVDA коштувала $ 498,54.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»