Нафта WTI може показати кращу за Brent динаміку на тлі проблем в нафтогазовій галузі США

Екстремальні морози в США вдарили по нафтогазовій галузі. Відключення електрики, а також перебої з постачанням води та палива через низькі температури призвели до припинення роботи нафтопереробних заводів в Техасі. Зупиненими виявилися переробні потужності загальним обсягом 2,8 млн барелів на добу. Температурна аномалія також привела до зниження видобутку вуглеводнів.

Скорочення виробництва нафтопродуктів на тлі підвищення споживання через морози призведе до істотного скорочення їх запасів за підсумками поточного тижня, а також зростання цін на паливо.

Подібних результатів варто очікувати і в газовій галузі. Зростання відбору газу зі сховищ у зв'язку з необхідністю обігріву приміщень в сукупності зі зниженням видобутку блакитного палива призведе до істотного зниження запасів природного газу в США. На тлі підвищеного попиту вартість газу, імовірно, перевищить $3 за мільйон британських термальних одиниць.

У той же час, вплив погодних умов повинен мати, скоріше, короткостроковий характер і не відіб’ється істотно на результатах нафтогазових компаній в першому кварталі. Нафта американського сорту WTI може показати кращу динаміку у порівнянні із північноморською Brent на поточному тижні на тлі проблем у нафтогазовій галузі США.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»