NIO представила новий електромобіль з великими перспективами

Китайська компанія - розробник і виробник електромобілів NIO Inc. (NYSE: NIO) в минулі вихідні представила новий електромобіль. Сімейний седан ET7 має низку нових технологій, які значно посилюють конкурентоспроможність NIO.

ET7 - це перший електромобіль NIO, який виконаний не з кузовом кросовера, а є преміальним сімейним хетчбеком. Як і Tesla, компанія NIO одразу проектує авто для електричного приводу, що дозволяє домогтися максимальних характеристик. При цьому у ET7 аеродинамічно більш ефективний кузов, ніж у кросовера, а також ємна батарея у 150 кВт*год. Це забезпечує запас ходу майже 1000 км на одній зарядці - більше, ніж у будь-якого серійного конкурента на даний момент.

Крім того, ET7 набагато «розумніший», ніж інші автомобілі NIO. Машина оснащена автопілотом з сенсорами, інтегрованими в кузов. У машині використаний пластик рослинного походження, що може перероблятися, а також функції дружелюбного інтерфейсу, наприклад, автоматичне відкривання дверей при наближенні господаря.

NIO рухається у тому ж напрямку, що і Tesla: автоматизація та граничні (для серійного авто) характеристики. Це забезпечує значний відрив від традиційних автовиробників у преміальному сегменті.

Додатковою перевагою NIO є сильні позиції на ринку Китаю, де продажі електромобілів ростуть швидкими темпами. Так, у четвертому кварталі 2020 р. NIO повідомила про рекордні поставки 17353 автомобілів - удвічі більше, ніж роком раніше.

На торгах 8 січня акція NIO коштувала $58,92.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»