Новини компаній та потенційна оцінка ринку: техногіганти створюють «бульбашку»

Показники First Solar перевершили ринкові прогнози

First Solar Inc. (NASDAQ: FSLR) повідомила про отримання в 3 кварталі прибутку в розмірі $155 млн ($1,45 на акцію) проти 29 центів на акцію роком раніше. Виручка за звітний період склала $928 млн проти $547 млн роком раніше. Очікувався показник прибутку 60 центів на акцію при виручці $708 млн. У поточному році компанія планує заробити $3,65-4,15 на акцію.

Прибуток Caterpillar впала на 54%

Caterpillar Inc. (NYSE: CAT) повідомила про отримання в 3 кварталі прибутку в розмірі $668 млн ($1,22 на акцію) в порівнянні з $1,49 млрд ($2,66 на акцію) роком раніше. Операційний прибуток склав $1,34 на акцію проти $2,66. Виручка за звітний період знизилася до $9,88 млрд із $12,76 млрд. Спочатку прогнозувався показник прибутку на рівні $1,17 на акцію при виручці в $9,67 млрд.

Виробник важкого устаткування страждає від невизначеності, викликаної торговим протистоянням між США і Китаєм і пандемією коронавірусу. Продажі його бульдозерів, кар'єрних самоскидів та іншого обладнання страждають від того, що клієнти скорочують капітальні інвестиції.

Microsoft значно збільшила квартальний прибуток

Microsoft (NASDAQ: MSFT) повідомила про отримання прибутку в 1 кварталі в розмірі $13,89 млрд ($1,82 на акцію) в порівнянні з $10,7 млрд ($1,38 на акцію) роком раніше. Виручка за звітний період підвищилася до $37,2 млрд із $33,1 млрд. Виручка від хмарного сервісу Azure збільшилася на 48%. Очікувалося, що показник прибутку складе $1,54 на акцію при виручці в $35,72 млрд.

Підвищено рекомендація по акціях American Express

Аналітики DZ Bank підвищили рекомендацію по акціях компанії American Express (NYSE: AXP) до "купувати" з "тримати" в аналітичній записці, поширеною серед клієнтів у вівторок. Експерти встановили цільову ціну по даних паперах в $118. Поточний курс - $94,93.

Scholar Rock росте на успішні випробування препарату

Акції Scholar Rock Holding Corp. (NASDAQ: SRRK) зросли більш ніж на 45% у вівторок після того, як біофармацевтичних компанія оголосила про позитивні даних фази 2 випробування ліків проти спінальної м'язової атрофії. Scholar Rock сказала, що її препарат SRK-015 показав поліпшення моторної функції через шість місяців прийому. Основні дані за 12-місячний період лікування очікуються в 2 кварталі 2021 р

Amazon найме 100 тис. сезонних працівників

У вівторок Amazon заявив, що найме 100 000 сезонних працівників, щоб задовольнити зростаючий попит в період свят. Співробітники будуть упакувати і відвантажувати замовлення клієнтів в центрах Amazon в США і Канаді. Компанія найняла 200 000 тимчасових працівників під час сезону розпродажів у минулому році, що в два рази більше, ніж в 2018 р. 

Через пандемію коронавіруса Amazon заздалегідь значно укомплектував співробітниками свої склади. У березні та квітні компанія почала активно наймати співробітників, зіткнувшись з різким збільшенням кількості онлайн-замовлень.

Акції технологічних компаній, які росли протягом кількох місяців під час пандемії, ймовірно, досягли свого піку в минулому місяці, написав у вівторок власник хедж-фонду Девід Ейнхорн, додавши, що він готовий до падіння, роблячи ставки проти більшого числа імен, включаючи компанії другого рівня і ті, які тільки що вийшли на біржу. Ейнхорн, глава Greenlight Capital, написав у своєму листі: «Ми знаходимося в епіцентрі величезної технологічної бульбашки», але зазначив, що «2 вересня 2020 року була досягнута верхня точка, і бульбашка з тих пір трохи здулася».

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»