Основні тенденції та завершення тижня. Що очікувати далі?

Президент Федерального резервного банку Далласа Роберт Каплан в четвер заявив, що очікує скорочення економіки США на 2,5% в цьому році, що краще, ніж тиждень тому, коли він прогнозував скорочення на 3%.

Він також сказав на віртуальному заході, організованому Торговою палатою Сан-Антоніо, що людям, ймовірно, доведеться продовжувати носити маски протягом всього наступного року, відклавши до 2022 і 2023 років якесь відновлення економіки в нинішніх "депресивних" секторах, які залежать від особистого контакту і великих груп.

Дефіцит бюджету США досяг рекордного рівня $3,1 трильйона в недавно завершеному бюджетному 2020 році згідно з оцінкою бюджетного управління Конгресу (CBO).

"У порівнянні з розміром економіки, дефіцит в 15,2% від валового внутрішнього продукту (ВВП) став найбільшим з 1945 року, а 2020 рік став п'ятим роком поспіль, коли дефіцит збільшувався у вигляді відсотка від ВВП", повідомило CBO в своєму щомісячному прогнозі. Міністерство фінансів опублікує фактичні цифри пізніше в цьому місяці.

Компанії:

  • J.P. Morgan знизив рейтинг акцій Citigroup (NYSE: C) до нейтрального рівня від "вище за ринок", залишивши цільову ціну на рівні $57,50.
  • В New Street Research підвищили рекомендацію по акціях Tesla (NASDAQ: TSLA) від нейтрального рівня до "купувати" з цільовою ціною $578, чекаючи десятиліття "гіпер-зростання" попереду. Фірма вважає, що акції Tesla продовжать торгуватися з мультиплікатором 50-100x, зазначивши, що Amazon торгувалася в цьому діапазоні понад 10 років.
  • Morgan Stanley підтвердив рейтинг акцій Microsoft (NASDAQ: MSFT) на рівні "вище за ринок" з цільовою ціною $245, оцінивши можливості для Game Pass на рівні близько $80 млрд.
  • Morgan Stanley вважає, що недавній відкат акцій Ferrari (NYSE: RACE) надає можливість для їх покупки.
  • Банк також підвищив оцінки iPhone Apple (NASDAQ: AAPL), вважаючи, що оцінки на Уолл-стріт занадто низькі.
  • У Needham & Company підвищили цільову ціну акцій Roku Inc. (NASDAQ: ROKU) до $255 від $190, відзначаючи швидке зростання бази Roku, а також збільшення кількості будинків, де є тільки потокова передача відео.
  • У Stifel Financial підвищили рекомендацію по акціях Medtronic (MDT) від рівня "тримати" до "купувати", чекаючи позитивні зміни від нового генерального директора компанії.
  • Citi підвищили рекомендацію по акціях Paychex (NASDAQ: PAYX) від нейтрального рівня до "купувати" і цільову ціну до $75 від $93 після виходу сильного звіту про прибуток компанії.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»