Платформа моніторингу ІТ-інфраструктури виходить на IPO

5 липня американська компанія-постачальник сервісів для моніторингу ІТ-інфраструктури Dynatrace Holdings подала заявку на IPO. Компанія має намір залучити значну кількість додаткових коштів, а саме $300 млн доларів, щоб впевнено конкурувати з провідними гравцями ІТ-індустрії.


Dynatrace виходить на біржу NYSE під тікером DT. Провідними андерайтерами є Goldman Sachs, JP Morgan і Citigroup. Виторг компанії за останній рік склав $460,96 млн, а збитки — $116,2 млн. За підсумками 2019 фінансового року, який завершився 31 березня, компанія збільшила виторг на 8% — до $431 млн, а розмір чистих збитків склав $116 млн. Для порівняння: прибуток компанії минулого року склав $9 млн. 


Компанія працює у сфері послуг із моніторингу продуктивності корпоративних інформаційних технологій. Це перспективний напрям, адже з поступовою інтеграцією хмарних сервісів, мобільних платформ для дистанційних співробітників, блокчейн-платформ стає все складніше оцінювати реальну продуктивність користувацьких застосунків. Традиційні системи, які розроблені для оцінювання продуктивності систем, не завжди відображають реальний досвід користувачів. Простіше кажучи, моніторинг показує, що все гаразд, а кінцевий споживач зіштовхується з затримками і тим, що застосунки не працюють.


Враховуючи викладене вище, розуміємо, чому зараз спостерігається великий попит на нові підходи моніторингу в ІТ, а на ринок виходять нові гравці — молоді компанії, що розвиваються у цьому напрямі. Однією з таких і є Dynatrace, яка заснована у 2005 році. Компанія пропонує програмне забезпечення для знаходження й аналізу проблем у бізнес-застосунках. Dynatrace використовує перспективний підхід: єдина платформа забезпечує безперервний моніторинг і вертикальний аналіз, що дає змогу виявити першопричину проблеми. При цьому послуги платформи продаються за схемою SaaS.


Платформа моніторингу ІТ-інфраструктури виходить на IPO

Платформа Dynatrace сумісна з найбільш поширеними ІТ-рішеннями


Ризиком для Dynatrace є конкуренція з гігантами, які вже працюють на цьому ринку. Перш за все це Broadcom Inc. (AVGO, NASDAQ і Cisco Systems Inc. (CSCO, NASDAQ), фахівці галузі послуг з обслуговування ІТ-систем. Еволюція систем моніторингу ІТ-інфраструктури все ще на початкових етапах, і її шляхи розвитку залишаються невизначеними. Ймовірно, у майбутньому перевагу отримають розробники інструментів із найбільш передовими алгоритмами штучного інтелекту. 


Новини NYSE

Powered by Froala Editor

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»