Повністю електричний таксі-сервіс Lyft як велика можливість для Tesla


 

Таксі-сервіс Lyft Inc. (LYFT, NASDAQ) оголосив про намір до 2030 р використовувати для своїх послуг тільки електромобілі або авто з іншими силовими установками з нульовим викидом. Цей намір вплине на багато аспектів бізнесу компанії, а також може стати помітним драйвером зростання продажів електромобілів Tesla Inc. (TSLA, NASDAQ).

 

Відмова Lyft від використання дизельних і бензинових авто через 10 років означає, що водії з такими машинами не зможуть працювати на компанію. 

 

Lyft не регламентує типи електромобілів для свого сервісу, але, ймовірно, Tesla стане основним бенефіціаром як лідер цього ринку і власник власної платформи автоматичного водіння. У лінійці Tesla вже досить авто для різних сегментів таксі, включаючи пікап для перевезення невеликих вантажів.

 Електромобілі коштують набагато дорожче бензинових авто, але в найближче десятиліття водіям доведеться інвестувати кошти в нові транспортні засоби. Більш того, потенційний ринок робочої сили для Lyft різко збільшиться, так як компанія має намір використовувати автопілот в своїх сервісах. При цьому власники авто будуть отримувати відсоток від оплати послуг з перевезення пасажирів і вантажів, навіть якщо фактично не сиділи самі за кермом і навіть не були присутні в авто. Поки таких досконалих автопілотів немає, але через 10 років компанія Tesla, майже напевно, удосконалить свої технології автоматичного водіння в достатній мірі для виконання повсякденних завдань сервісу Lyft.

 

На торгах 18 червня акція LYFT коштувала $ 35,83.

 

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»