Продавець човнів OneWater Marine на IPO

OneWater Marine, великий ритейлер, який спеціалізується на продажі й обслуговуванні човнів, у п’ятницю, 12 липня, подав заявку на IPO. 


Виторг компанії за останні 12 місяців склав $666,1 млн, а прибуток — $10,4 млн. У 2018 році OneWater Marine збільшили виторг на 54% рік до року — до $602,8 млн, а прибуток склав $1,9 млн. Для порівняння: у 2017-му компанія закінчила рік із виторгом розміром $391,5 млн і збитками на $4,3 млн.


Компанія планує вийти на біржу Nasdaq із попередніми наміром залучити $100 млн. Андерайтерами виступають Goldman Sachs і Raymond James.


OneWater Marine володіє 23 великими брендами з магазинами й онлайн-майданчиками для продажу понтонів, катерів і моторних човнів. Магазини та сервісні центри розташовані в різних штатах США. Це формує велику торговельну мережу, у якій представлено широкий асортимент нових човнів і човнів, які раніше були у вжитку.


Бізнес OneWater Marine успішно використовує любов американців до активного відпочинку на воді. Про те, що майже 90% дорослих жителів США хоча б раз на рік використовують водний транспорт для розваг йдеться у

дослідженні аналітиків російського представництва FREEDOM FINANCE відносно виробника човнів Marine Products Corporation (MPX, NYSE).


Перевагою OneWater Marine є розгалужена дилерська мережа, яка налічує 60 магазинів і 20 дилерських груп в 11 штатах США. Компанія працює на всіх найбільш привабливих приморських ринках, включаючи Техас і Флориду. У OneWater Marine позитивна динаміка фінансових показників і є можливість продовження зростання завдяки тому, що молоді люди сьогодні прагнуть витрачати гроші на досвід, а не просто купувати речі. Головним ризиком для OneWater Marine є можливе уповільнення американської економіки й скорочення фінансових можливостей потенційних покупців.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»