Ринок США: огляд та прогноз на 11 січня. В очікуванні рішучих дій від ФРС

Ринок напередодні

10 січня торги на основних американських фондових майданчиках завершилися переважно у червоній зоні. S&P 500 опустився на 0,14%, до 4670 пунктів, Dow Jones втратив 0,45%, Nasdaq не продемонстрував суттєвої динаміки, додавши 0,05%. Майже всі сектори S&P 500 закрилися в мінусі. Винятком стали емітенти галузі охорони здоров'я (+1,04%), технологічні компанії (+0,10%) та телекоми (+0,02%). Найгірше ринку виглядали сировинні (-0,99%) та промислові компанії (-1,15%).

Новини компаній

Take-Two Interactive (TTWO: -13,1%) оголосила про поглинання Zynga (ZNGA: +40,7%).

BHP Group (BHP: -1,88%) оприлюднила плани інвестувати $40 млн у родовище сульфіду нікелю Kabanga Nickel у Танзанії.

Фармкомпанія Bristol-Myers Squibb (BMY: +3,61%) прогнозує у 2022 році зниження надходжень від реалізації препарату Revlimid, що продається в її портфелі.

Ми очікуємо

Триває сезон публікацій результатів за четвертий квартал, але все більше компаній представляють слабші звіти у порівнянні з минулими періодами. Зокрема, за даними FactSet, зараз кількість емітентів, що прогнозують негативні значення EPS, перевищує аналогічний показник за будь-який квартал, починаючи з 2020 року. Експерти Goldman Sachs переконані, що найбільш складно зберегти прибутковість буде компаніям з високими витратами на робочу силу та/або схильним до інфляції заробітної плати. При цьому стратеги інвест-будинку вважають, що темпи підвищення оплати праці знизяться до 4% у порівнянні з 4,7% р/р у грудні, а ФРС може почати скорочувати баланс не пізніше липня і чотири рази підвищити відсоткові ставки цього року. Ці фактори говорять на користь більшої привабливості компаній «вартості» у порівнянні з паперами «зростання», а також свідчать про те, що розпродаж акцій емітентів, які почнуть стійко генерувати прибуток не раніше ніж через кілька років, мабуть, продовжаться.

Ставка дворічних казначейських облігацій збільшилася на 4 базові пункти (б.п.), до 0,90%. Той самий показник для «десятирічок» досягав 1,81% протягом дня, а до закриття сесії становив 1,78%, що на 1 б.п. вище за рівень п'ятниці. Зазначені фактори свідчать про посилення побоювань інвесторів щодо швидкого підвищення ставок.

Більшість майданчиків Південно-Східної Азії завершили торги 10 січня у червоній зоні. Китайський CSI 300 знизився на 0,96%, японський Nikkei 225 впав на 0,90%, гонконзький Hang Seng втратив 0,03%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії зростає на 0,89%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується за $80,8 за барель. Золото торгується за $1798,4 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4630-4680 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився на 1 пункт до 64.

Технічна картина

S&P 500, як і раніше, опускається до нижньої межі висхідного каналу. Найближчий опір для індексу знаходиться поблизу 50-денної ковзної середньої. RSI також рухається нижче 50 пунктів ближче до зони перепроданості, індикатор MACD сигналізує про можливе продовження низхідної тенденції, що свідчить на користь корекції індексів у майбутню сесію.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»